Voor het isoleren van de kruipruimte kunt u subsidie krijgen in het kader van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Als u in aanmerking komt voor deze subsidie, krijgt u een deel van de investering die u doet, terug van de overheid.
De kruipruimte van een woning zorgt voor veel energieverlies als deze niet geïsoleerd is. Via de vloer van de begane grond gaat de warmte de kruipruimte in. Dit zorgt voor een koude vloer die niet aangenaam aanvoelt als u op sokken of blote voeten loopt. Ook tocht het vaak over de vloer waardoor u koude voeten krijgt. Het isoleren van de kruipruimte zorgt dus voor meer comfort en houdt de warmte in uw woning.
Om in aanmerking te komen voor subsidie bij het isoleren van uw kruipruimte, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de materialen die gebruikt worden, voorkomen op de maatregelenlijst isolatie. Op deze lijst is precies omschreven welke materialen toegepast mogen worden als vloer- of kruipruimte isolatie. Kiest u voor andere materialen, dan krijgt u geen subsidie.
Daarnaast mag u de werkzaamheden niet zelf doen. Deze moeten door een bouwinstallatiebedrijf uitgevoerd worden.
Dit zijn twee belangrijke voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Een overzicht van alle voorwaarden en aanvullende informatie vindt u hier.
Heeft u last van een vochtige of natte kruipruimte en wilt u deze isoleren? Kies dan voor schuimbeton als isolatiemateriaal. Voordat het schuimbeton in de kruipruimte wordt gespoten, komt er eerst een laag plasticfolie. Deze folie zorgt ervoor dat het schuimbeton niet wegloopt tijdens het aanbrengen maar dat is niet het enige. De folie houdt ook het water dat uit de bodem naar boven komt tegen. Uw kruipruimte heeft dan niet langer last van optrekkend vocht en zal droog worden. Goede ventilatie is hierbij wel van groot belang.
Voor het isoleren van uw kruipruimte met schuimbeton kunt u subsidie krijgen. Schuimbeton is namelijk opgenomen op de maatregelenlijst isolatiematerialen. U kunt dus uw kruipruimte isoleren, een eventueel vochtprobleem aanpakken, uw energieverbruik verminderen en u krijgt een deel van de investering terug. Zo wordt kruipruimte of vloerisolatie wel heel aantrekkelijk.
Natuurlijk zijn er nog meer materialen waarmee u uw kruipruimte kunt isoleren en waarvoor u subsidie aan kunt vragen. Naast schuimbeton zijn bijvoorbeeld glaswol, steenwol, XPS, PIR, PUR, EPS en houtvezels ook heel geschikt.
Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Daarnaast is bijvoorbeeld ook de hoogte van de kruipruimte van belang. Niet elke kruipruimte is geschikt voor alle materialen.
Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen hoe u uw kruipruimte het beste kunt (laten) isoleren. Daarom nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan onze showroom voor een gesprek met een van onze adviseurs. Samen met u kijkt hij wat voor uw situatie de beste oplossing is.
Bel voor het maken van een afspraak: 06-28083528.